Uitvaart

Wanneer een dierbare is overleden, staat de wereld even op zijn kop. Neem gerust de tijd om bij te komen van dit moment. Pas daarna beginnen de regelzaken.

Geen enkele uitvaart is hetzelfde. Ieder afscheid bestaat uit een aantal vaste onderwerpen, ongeacht de persoonlijke wensen en invulling.

Bij overlijden

Om een idee te geven van wat er op je af komt, volgt hieronder een verloop:

De (huis)arts komt langs om het overlijden officieel vast te stellen en geeft een verklaring van overlijden af.

Neem de tijd om bij te komen van wat er zojuist gebeurd is en zoek steun bij familie en vrienden.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor het melden van overlijden. Tijdens het gesprek bepalen wij samen welke zaken als eerst geregeld dienen te worden. Ook maken wij meteen een afspraak wanneer wij langskomen om de uitvaartwensen te bespreken.

Onze eerste zorg gaat uit naar de overledene. We overleggen waar jouw dierbare wordt opgebaard en wie de verzorging doet.

Wij komen langs om samen de uitvaartwensen te bespreken en de belangrijkste zaken vast te leggen, zoals de soort uitvaart, locatie, datum en tijdstip van het afscheid.

Je ontvangt een kostenopgave op basis van de uitvaartwensen.

Wij verzorgen de aangifte van overlijden in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Uiterlijk op de dag van de uitvaart geven wij de akte van overlijden die de gemeente heeft afgegeven.

We maken samen de rouwkaart op en verzorgen een eventuele advertentie. De drukkerij deelt een proefdruk voor akkoord en in de tussentijd worden de enveloppen geadresseerd.

Om de uitvaart nog completer te maken bespreken wij ook zaken als rouwauto, volgauto, bloemen, catering, kist, andere wensen, etc.

Ter voorbereiding op de uitvaart leggen we alle details vast in een draaiboek. Met welke zaken moeten wij rekening houden voor, tijdens en na het afscheid. Wat gebeurt er waar en wanneer? Alles wordt tot in detail voorbereid en gezamenlijk afgestemd.

Alles wat we samen de dagen ervoor hebben gedaan komt samen op de dag van de uitvaart. Vandaag staat alles in het kader van afscheid nemen, waarbij wij jou volledig ontzorgen. Een afscheid van een heel leven in één dag.

Na het afscheid begint de rouwverwerking. Dit ervaart iedereen op zijn eigen manier. Een goed afscheid is daarbij de eerste stap. 2 weken na de uitvaart hebben wij contact om terug te blikken.

Dag en nacht bereikbaar

Voor het melden van een overlijden zijn wij 24/7 bereikbaar.

Wensen vastleggen

Nabestaanden regelen een uitvaart graag op een manier die bij de overledene past. Het is ook mogelijk om jouw wensen vóór de uitvaart bij leven kenbaar te maken en vast te leggen. Dit creëert rust voor zowel jou als voor nabestaanden. Denk hierbij aan de volgende keuzes:

  • Opbaring thuis of elders
  • Kist, mand, opbaarplank of anders
  • Cremeren, begraven of resomeren
  • Locatie voor de afscheidsdienst en/of condoleance

Wij komen graag langs en nemen de tijd om jouw wensen te bespreken, vast te leggen en waar nodig hierbij te adviseren. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en kosteloos.

Kosten

De totale kosten van een uitvaart lopen uiteen en zijn afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden. Voor ieder budget is een bijzondere uitvaart op maat mogelijk met persoonlijke aandacht en begeleiding. Samen kijken we naar de wensen en naar mogelijkheden. Doordat wij graag in oplossingen denken, lukt het nagenoeg altijd een uitvaart te verzorgen die écht bij je past.

Voor onze kwalitatieve en persoonlijke begeleiding en aandacht werken wij met een vast tarief. Eventuele extra kosten zijn er alleen wanneer er door additioneel maatwerk extra begeleiding nodig is en wanneer er sprake is van extra reistijd in verband met een locatie buiten ons werkgebied. Dit wordt altijd vooraf gecommuniceerd.

Een uitvaart kost gemiddeld €6000 voor een crematie en €9000 voor een begrafenis. Na het bespreken van de uitvaart vertalen wij de wensen en gemaakte keuzes naar een duidelijke en overzichtelijke kostenbegroting. Dit omvat de vaste vergoeding voor de persoonlijke dienstverlening, vermeerderd met alle kosten van de benodigde diensten van derden, locaties, kist, e.d.

Heb je een verzekering?

Je kunt ons altijd benaderen om de uitvaart te begeleiden, ongeacht of en waar je verzekerd bent. Visser Uitvaarten is onafhankelijk en niet gebonden aan een verzekering. Ook met een uitvaartverzekering ben je altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer. Afhankelijk van wat voor verzekering er afgesloten is, zijn er verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op bij vragen. Eventueel kunnen wij uitvaartpolissen insturen en verrekenen op de factuur.