Overlijden melden: 06 21 34 24 87

Uitvaart in Haarlem

Uitvaart Haarlem
Marta ten Kate - Visser
Marta ten Kate - Visser

Eigenaar en Uitvaartbegeleider

Haarlem biedt alle mogelijkheden voor een begrafenis of een crematie. Voor een traditionele uitvaart maar ook als je op zoek bent naar alternatieve of bijzondere locaties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Snel naar

Begraafplaats Haarlem

Haarlem beschikt over meerdere begraafplaatsen. De begraafplaatsen waar het meest wordt begraven zijn:

 • Rooms Katholieke begraafplaats St. Barbara
 • Begraafplaats Kleverlaan
 • Begraafplaats Akendam
 • Rooms Katholieke begraafplaats St. Jozef

Van deze vier begraafplaatsen zijn Kleverlaan, Akendam en St. Jozef gemeentelijke begraafplaatsen. Iedere begraafplaats biedt de mogelijkheid om een algemeen of particulier graf te huren, een urn plaatsen en as uitstrooien. In de aula van begraafpark Kleverlaan en begraafplaats Akendam kan dienst of samenzijn gehouden worden.
De begraafplaatsen St. Jozef en St. Barbara zijn beiden katholiek en hebben hiervoor een kapel.

Omdat je niet begraven hoeft te worden in je eigen woonplaats of gemeente, kan je voor een begrafenis ook uitwijken naar een begraafplaats in een van de omliggende gemeenten Bloemendaal, Heemstede, Velsen en Zandvoort, of zelfs ‘elders in het land’

Crematorium Haarlem

De stad Haarlem heeft 2 crematoria. Het oudste is Crematorium Haarlem en in 2019 is afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel in gebruik genomen.

Crematorium Haarlem

Crematorium Haarlem is het oudste crematorium van de stad. Het is licht en ruim opgezet en beschikt over een grote aula met veel glas. Daarnaast is er ook een familiekamer waar kort en in heel kleine kring afscheid genomen kan worden. Ook is het hier mogelijk om een buitenafscheid in de afgesloten binnentuin te houden met aansluitend een eventueel samenzijn of condoleance.

Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel

Aan de overkant van crematorium Haarlem ligt ook aan de Vergierdeweg het Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel. Dit crematorium is een moderne locatie in Haarlem waar afscheid nemen op een eigentijdse manier kan plaatsvinden. Het biedt alle faciliteiten onder één dak. Het crematorium heeft sfeervolle 24-uurs suites voorzien van een eigen toegang. In de lichte ceremonieruimte zitten dierbaren en genodigden rondom de kist. De sfeervolle Lounge kan gebruikt worden voor de condoleance in welke sfeer dan ook, formeel of informeel.

Naast de twee Haarlemse crematoria bevinden zich in de directe omgeving nog drie crematoria. Dat zijn crematorium Westerveld (oudste crematorium van Nederland) in Driehuis, Crematorium Duin- en Bollenstreek in Lisse en Crematorium Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep.

Opbaren Haarlem

Verdeeld over de stad Haarlem zijn er meerdere mogelijkheden om op te baren. Vaak wordt gekozen voor een opbaring bij iemand thuis of in het verpleeghuis waar de persoon is overleden. Dit geeft je de ruimte om thuis afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving. Is thuis opbaren niet mogelijk of niet gewenst? Dan kan de opbaring plaatsvinden in een uitvaartcentrum of afscheidshuis. Hier kan je op bezoek gaan of een condoleance doen, maar dat hoeft niet. Welke situatie voor jou de juiste is, bespreken wij in alle rust.

Haarlem Noord

 • Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel
 • Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Haarlem West

 • Uitvaartcentrum Kennemerland

Haarlem Centrum

 • Uitvaartcentrum Haarlem

Uitvaartlocaties Haarlem

Steeds vaker zien we dat nabestaanden een andere locatie kiezen dan de traditionele uitvaartlocatie om bij elkaar te komen voor het afscheid of de condoleance. Een locatie die persoonlijker, origineler of meer vertrouwd aanvoelt. De omgeving van Haarlem is een rijke omgeving met verschillende opties. Hierbij kan je denken aan:

 • De Lichtfabriek in Haarlem
 • Patronaat in Haarlem
 • Villa Westend in Velserbroek
 • Orangerie Elswout in Overveen
 • Kunstfort bij Vijfhuizen
 • Buitenplaats in de nabije omgeving

Bijzondere uitvaartlocaties

Varend over het Spaarne, in een kroeg, op het strand, in de kantine van de sportclub of misschien in huiselijke sfeer? De kracht van een bijzondere locatie is dat het een blijvende herinnering geeft aan het afscheid van een dierbare.

Heb je zelf een mooie locatie voor de uitvaart voor ogen? Laat het ons weten en wij helpen graag om op basis van de wensen een bijzondere uitvaart te verzorgen.

Uiteraard kan je ook contact opnemen voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek of om jouw uitvaartwensen door te nemen en vast te leggen. Je kunt ons altijd benaderen om de uitvaart te begeleiden, ongeacht of en waar je verzekerd bent. Voor het melden van een overlijden is Visser Uitvaarten 24/7 bereikbaar.

Dag en nacht bereikbaar