Uitvaart in Bloemendaal

Uitvaart Bloemendaal
Marta ten Kate - Visser
Marta ten Kate - Visser

Eigenaar en Uitvaartbegeleider

De regio Bloemendaal biedt verschillende mogelijkheden voor het verzorgen van een passende uitvaart op basis van de wensen. Niet alleen beschikt de prachtige omgeving over 5 crematoria, verschillende begraafplaatsen, kerken en opbaarmogelijkheden. Ook zijn er naast deze traditionele uitvaartlocaties genoeg opties waar een afscheidsplechtigheid of condoleance kan plaatsvinden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Snel naar

Begraven in Bloemendaal

De gemeente Bloemendaal beschikt over 2 algemene begraafplaatsen waar iedereen begraven mag worden: Algemene Begraafplaats Bennebroek en Algemene Begraafplaats Bloemendaal.
Beide begraafplaatsen hebben een aula ruimte waar een afscheidsplechtigheid gehouden kan worden voorafgaand aan de begrafenis. Uiteraard staat dit geheel vrij en is het ook mogelijk om dit op een andere locatie te doen.

Naast de algemene begraafplaatsen heeft de gemeente ook een Protestantse, Nederlands Hervormde en 4 Rooms Katholieke begraafplaatsen.

 • Kerkhof Protestantse kerk in Bloemendaal
 • Kerkhof Nederlands Hervormde kerk in Bennebroek
 • R.K. Begraafplaats Bennebroek
 • R.K. Begraafplaats Adelbert in Bloemendaal
 • R.K. Kerkhof O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk in Overveen
 • R.K. Begraafplaats OLV ten Hemelopneming in Vogelenzang

Omdat je niet begraven hoeft te worden in je eigen woonplaats kan je ook uitwijken naar een begraafplaats in een van de omliggende gemeenten Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort, of zelfs elders in het land.

Crematie in Bloemendaal

In de regio Bloemendaal zijn 5 verschillende crematoria: Crematorium Westerveld, Crematorium Haarlem, Crematorium Sterrenheuvel, Crematorium Duin- en Bollenstreek en Crematorium Haarlemmermeer. Elk crematorium heeft zijn eigen uitstraling en biedt de mogelijkheid om de crematieplechtigheid naar eigen wens in te vullen. Bij een aantal crematoria is een plechtigheid in de buitenlucht zelfs een mooi alternatief, zoals in de binnentuin van crematorium Haarlem of verscholen tussen de bomen bij Crematorium Westerveld.

Intiem afscheid

Inspelend op de trend van afscheid nemen in kleine kring, beschikken alle crematoria over sfeervolle ruimtes voor een informeel of intiem afscheid. Deze ruimtes zijn ingericht voor gezelschappen tot ongeveer 25 personen die naar eigen invulling afscheid nemen van hun dierbare.

Opbaren in Bloemendaal

De opbaring in Bloemendaal kan op verschillende plaatsen. Vaak wordt gekozen voor een opbaring bij iemand thuis of in het verpleeghuis waar de persoon is overleden. Dit geeft je de ruimte om thuis afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving. Is thuis opbaren niet mogelijk of niet gewenst? Dan kan de opbaring plaatsvinden in een uitvaartcentrum of afscheidshuis.

Op de Algemene Begraafplaats in Bloemendaal staat het Afscheidshuis Bloemendaal. Het Afscheidshuis beschikt over 2 afscheidskamers, waarvan één 24 uur toegankelijk is. Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel heeft ook aantal sfeervolle 24-uurssuites. Voor beide locaties krijg je een eigen sleutel waarmee je 24/7 zonder afspraak bij jouw dierbare kunt zijn. Met spullen van thuis kan je de kamer nog persoonlijker maken.

Opbaren kan ook in een uitvaartcentrum in de omgeving. Hier kan je op bezoek gaan of een condoleance doen, maar dat hoeft niet.

Uitvaartlocaties in Bloemendaal

Steeds vaker zien we dat het afscheid niet in de aula van traditionele uitvaartlocaties plaatsvindt. Nabestaanden kiezen dan een andere locatie om bij elkaar te komen voor de afscheidsplechtigheid, het samenzijn of de condoleance. Een locatie die persoonlijker, origineler of meer vertrouwd aanvoelt. De omgeving van Bloemendaal is een rijke omgeving die hiervoor verschillende opties heeft. Hierbij kan je denken aan:

 • Orangerie Elswout
 • Landgoed Beeckestijn Velsen
 • Landgoed Duin en Kruidberg
 • Landgoed Groenendaal Heemstede
 • Oude Slot Heemstede
 • Philharmonie in Haarlem

Bijzondere uitvaartlocaties

Op een boot, aan het water, in de kantine van de sportclub of misschien in huiselijke sfeer? De kracht van een bijzondere locatie is dat het een blijvende herinnering geeft aan het afscheid van een dierbare. Wij denken graag mee om op basis van de wensen een bijzondere uitvaart te verzorgen dat laat zien hoe bijzonder degene was die ons verliet en wat past bij het leven dat geleefd is.

Dag en nacht bereikbaar